Agricultura

Orasul Stefanesti are un caracter industrial si agricol, cu o pondere importanta si o traditie recunoscuta la nivel national in dezvoltarea viticulturii. Privind modul de folosinta al terenurilor, acestea reprezinta o suprafata totala de 6.024 ha, din care suprafata arabila este de 1.115 ha, in cadrul careia se practica culturi de cereale, legume, plante tehnice si furajere, viile reprezinta 1.484 ha, livezile 198 ha, pasunile si fanetele 842 ha, iar padurile reprezinta 2.385 ha, din care 1.650 ha apartin fondului forestier privat.
Avand in vedere traditiile si posibilitatile locale, locuitorii orasului Stefanesti pot desfasura activitati economice cum ar fi : pomicultura, viticultura, floricultura, cresterea animalelor, prelucrarea lemnului, legumicultura, precum si comercializarea produselor obtinute in urma acestor activitati.
In prezent, pe raza orasului isi desfasoara activitatea un numar de 574 agenti economici, in urmatoarele domenii: productie motoare electrice, prelucrarea lemnului, panificatie si produse de patiserie, prelucrarea carnii, comert si prestari servicii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons